Гарбуз
Гарбуз — баштанна культура з м’якоттю насиченого кольору та приємним солодкуватим смаком. Має круглу або грушоподібну форму, колір шкірки варіюється від жовтого до зеленого чи сірого. Вживається сирим, запеченим, вареним, тушкованим. Його використовують у супах, кашах, салатах, десертах, випічці. Насіння також їстівне.
Багатий на клітковину, фолієву кислоту, каротиноїди, залізо, мідь, калій, кальцій, вітаміни A, B, C, K. Покращує травлення, зір, стан серцево-судинної системи, зміцнює імунітет. Протипоказаний людям з діабетом.
Стиглий гарбуз має тверду неушкоджену шкірку, глухий звук при постукуванні. Зберігати цілі плоди потрібно в сухому приміщенні при температурі не нижче 10 °C. Нарізану м’якоть — у холодильнику до 7 днів або замороженою.
Розпочати партнерство та отримати доступ до власного кабінету з оптовими цінами на продукти