Грейпфрут
Грейпфрут — цитрус, виведений у XVIII столітті шляхом схрещування апельсина та помело. Назву отримав через те, що плоди на гілках зібрані в грона, подібно винограду. Рослина не зустрічається в дикій природі.
Плід круглий, з характерною шкіркою — світло-жовтою або червонуватою, м’якоть може бути рожева, жовта або червона. За смаком нагадує апельсин, але має характерну гірчинку. Чим стигліший плід — тим менш виражена гіркота.
Їдять грейпфрут свіжим або додають до джемів, цукатів, мусів, варення, напоїв. Часто використовують у салатах, а також у м’ясних та рибних стравах.
Містить воду (до 90%), вітаміни, антиоксиданти, харчові волокна, мінерали. Зміцнює імунітет, підвищує енергію, покращує роботу печінки, нормалізує травлення, виводить токсини.
Протипоказаний при панкреатиті, циститі, пієлонефриті, гепатиті та хворобах ротової порожнини.
Стиглі плоди зберігають у холодильнику до 10 днів, недостиглі — при кімнатній температурі. Обирайте важкі, ароматні плоди без пошкоджень — це ознака стиглості.
Розпочати партнерство та отримати доступ до власного кабінету з оптовими цінами на продукти