Банан
Банан — довгастий тропічний фрукт із м’якою, солодкою м’якоттю білого, жовтого або помаранчевого кольору. Шкірка легко знімається, забарвлення варіюється від жовтого до світло-зеленого або червоного. Розміри залежать від сорту: довжина — 3–40 см, ширина — 2–8 см.
Походить з Малайського архіпелагу. Для транспортування збирають недозрілими, дозрівають уже в дорозі.
М’якоть може бути як солодкою, так і з легкою кислинкою, за смаком нагадує суміш яблука, груші й дині. Їдять свіжими, сушеними, смаженими, додають до салатів, коктейлів, десертів, випічки.
Банани містять вітаміни й мікроелементи, що сприяють зміцненню серцево-судинної та нервової систем, поліпшують роботу печінки, нирок, знижують тиск, допомагають при безсонні.
Не рекомендовані у великих кількостях літнім людям і тим, хто переніс інфаркт або інсульт.
Зберігаються до двох тижнів при температурі не вище 14°C. Якісний банан має рівну жовту шкірку без пошкоджень і темних плям.
Розпочати партнерство та отримати доступ до власного кабінету з оптовими цінами на продукти