Гранат
Гранат має щільну червону шкірку, всередині — прозорі червоні зерна. На верхівці плоду розташована характерна "корона" з чашолистків. Його також називають карфагенським яблуком. На Сході вважається королем фруктів.
Рослина поширилась із Середземномор’я, зокрема з Карфагену, куди її привезли фінікійці у VIII ст. до н.е.
Плід круглий, із шкірястою оболонкою, м’якоть навколо насіння — їстівна. Смак — солодкий з кислинкою, у ньому мало сахарози, але багато фруктози й глюкози.
Зерна споживають свіжими, додають до салатів, соусів, десертів. Сік використовують у напоях, сиропах, маринадах, для вина.
Гранати мають протизапальну дію, знижують тиск, покращують склад крові, виводять токсини, зміцнюють серце, сповільнюють старіння, борються з грибковими захворюваннями.
Зберігаються до 9 місяців при температурі +1…+2°C, можна заморожувати. При виборі стиглого плоду зернятка мають клацати при легкому натисканні.
Розпочати партнерство та отримати доступ до власного кабінету з оптовими цінами на продукти