Морква мита.
Морква — дворічна рослина з сімейства зонтичних. Вирощується у багатьох країнах із помірним кліматом. Походить із Середземномор’я, де спочатку культивували білі та жовті сорти. Коренеплід має циліндричну або конічну форму, забарвлення — від пурпурного до білого, найпоширеніший — помаранчевий.
Смак солодкуватий, злегка трав’янистий. Використовується в сирому, вареному, тушкованому, смаженому та запеченому вигляді. Її додають у салати, гарніри, супи, соуси, десерти. Корисна у вигляді соку. Пасерування покращує засвоєння поживних речовин.
Містить вітаміни A, B, C, E, K, каротин, мікроелементи (залізо, йод, кальцій, калій тощо). Сприяє покращенню зору, стабілізації тиску, підтримує здоров’я серцево-судинної системи. Не рекомендована у великих кількостях людям з алергією.
Стигла морква має яскраво-помаранчевий колір і характерний аромат. Соковитість визначають подряпуванням: якщо з’являється сік — плід свіжий. Широке та темне заглиблення від бадилля — ознака несвіжості.
Зберігають моркву в холодильнику, у герметичному пакеті.
Розпочати партнерство та отримати доступ до власного кабінету з оптовими цінами на продукти