Капуста пекінка
Пекінська капуста, або петсай, — овоч з ніжним соковитим листям, що утворює подовжений пухкий качан. Має м’який, соковитий смак, нагадує білокачанну капусту, але ніжніша. Вирощується переважно в Китаї, Кореї, Японії, США.
Найчастіше вживається у свіжому вигляді в салатах, поєднується з м’ясом, птицею, морепродуктами. Підходить для тушкування, приготування супів, голубців, овочевих страв і прикрашання закусок.
Корисна завдяки вмісту лізину, вітамінів A, B, C, P, фолієвої кислоти, клітковини, мікроелементів. Покращує імунітет, кровообіг, роботу шлунково-кишкового тракту, зміцнює нервову систему, сприяє профілактиці серцево-судинних захворювань.
Протипоказана при підвищеній кислотності шлункового соку.
Обирайте качани з пружними, сухими, свіжими листками без пожовтіння та гнилі. Найкращі — середнього розміру, з насиченим кольором.
Зберігати в холодильнику, загорнувши в плівку. Не зберігати поряд з яблуками та в герметичній тарі. Можна заморожувати, попередньо розібравши качан.
Розпочати партнерство та отримати доступ до власного кабінету з оптовими цінами на продукти