Картопля дрібна
Картопля — один із найпоширеніших овочів у світі, багатий на крохмаль, вітамін C, B6, калій, магній, клітковину. Її поживна цінність залежить від сорту та способу приготування.
Використовується у вареному, печеному, смаженому, тушкованому вигляді. Добре поєднується з овочами, м’ясом, зеленню. Молоду картоплю вживають з тонкою шкіркою, стару — очищують.
Сприяє відновленню енергії, нормалізації тиску, покращенню роботи нервової системи. У сирому вигляді або при надмірному вживанні може викликати здуття та проблеми з травленням. Зелену або пророслу картоплю їсти не можна через вміст соланіну.
Зберігають у темному, прохолодному, добре вентильованому місці. Для тривалого зберігання обирають щільні, сухі бульби без пошкоджень, паростків чи зелених плям.
Розпочати партнерство та отримати доступ до власного кабінету з оптовими цінами на продукти