Зелень салату Фрізе
Салат Фрізе — листовий салат із характерним «кучерявим» листям ніжно-зеленого кольору, з яскраво-жовтою центральною частиною. Вирощують у багатьох країнах, лідер з постачання — Іспанія. Росте з давніх часів, цінувався в Стародавній Греції та Римі за смак і лікувальні властивості.
Смак поєднує нотки цикорію та качанового салату з легкою гіркуватістю.
Вживають свіжим, адже листя швидко в’яне і втрачає корисні властивості. Використовують у салатах, перших стравах, гарнірах, стравах з м’яса та птиці.
Містить багато вітамінів (А, В, С, Е, Р, К), фолієву та аскорбінову кислоту, мікро- і макроелементи (фосфор, калій, натрій, залізо, мідь, цинк). Допомагає при гіпертонії, захворюваннях серця, слабкому імунітеті, проблемах з пам’яттю, нервовій системі, безсонні, та інших.
Протипоказаний при виразці шлунка і дванадцятипалої кишки.
Обирайте пружне, свіжезелене листя без жовтих плям і пошкоджень із приємним ароматом. Зберігати довго не рекомендується — найкраще вживати одразу після покупки.
Розпочати партнерство та отримати доступ до власного кабінету з оптовими цінами на продукти