Зелень салату Ромен
Салат Ромен — один із найстаріших видів салату, відомий з часів Стародавнього Риму, можливо, ще з Єгипту. Росте від Індії до Італії. Має качан із товстим хрустким листям: по краях темно-зелені, до середини світлішають.
Смак м’який із легким горіховим відтінком. Використовують молоде листя, бо старше може гірчити. Часто додають у салат «Цезар», поєднують з рибою, м’ясом, овочами, можна готувати гарячі страви — супи, рагу, де смак нагадує спаржу. Добре смакує з сиром, сметаною, оливками, травами.
Багатий на вітаміни, нормалізує серцево-судинну систему, підвищує гемоглобін, виводить токсини, стабілізує тиск і водно-лужний баланс. Протипоказання — індивідуальна непереносимість.
Зберігають у холодильнику, загорнутим у вологу тканину. Обирають свіжі качани без в’янення з насиченим зеленим листям.
Розпочати партнерство та отримати доступ до власного кабінету з оптовими цінами на продукти