Абрикос
Абрикос — фрукт з Китаю, що поширився по Євразії понад тисячу років тому. Має понад 40 різновидів. Росте в регіонах з теплим кліматом. Плоди округлі, 5–6 см у діаметрі, вагою до 80 г, жовтого або оранжевого кольору з великою коричневою кісточкою всередині. М’якоть солодка, іноді з кислинкою.
Вживається свіжим, сушеним, у вигляді джемів, варення, начинок для випічки, соків. Іноді їдять солодкі кісточки. Перед вживанням фрукт розламують і видаляють кісточку.
Містить каротиноїди, фолієву кислоту, калій, кальцій, залізо, антиоксиданти, вітаміни A, C, K. Корисний для зору, серця, судин, при нервовому виснаженні. Не рекомендований людям із діабетом і гастритом.
Стиглі абрикоси мають яскраве забарвлення, не надто м’які й не тверді, без плям, тріщин, пошкоджень. Зберігаються в холодильнику 1–2 тижні. Сушені або консервовані — кілька місяців, хоча при консервації втрачається частина корисних властивостей.
Розпочати партнерство та отримати доступ до власного кабінету з оптовими цінами на продукти