Капуста савойська
Савойська капуста — декоративний і корисний різновид капусти з гофрованим смарагдовим або салатовим листям без жорстких прожилок. Має м’який смак, схожий на цвітну капусту, але з виразнішим ароматом. Батьківщиною вважається італійське графство Савойя.
Не підходить для квашення, зате ідеальна для голубців — листя еластичне, не рветься. Також використовується в салатах, супах, овочевих стравах. Смачна у свіжому вигляді.
Савойська капуста багата вітаміном C, антиоксидантами, зміцнює імунітет, знижує тиск і рівень цукру, позитивно впливає на нервову систему, шлунково-кишковий тракт, серце і судини, уповільнює старіння.
Не рекомендується при загострених хворобах шлунково-кишкового тракту.
Для зберігання потрібне прохолодне приміщення. Качани слід розміщувати так, щоб вони не торкалися один одного — це зменшує ризик появи цвілі.
Обирайте важкі качани зі світлими основами й свіжим, не млявим листям.
Розпочати партнерство та отримати доступ до власного кабінету з оптовими цінами на продукти