Капуста синя
Капуста червонокачанна — різновид білокачанної капусти з червоно-фіолетовим листям завдяки високому вмісту антоціанів. Має більш насичений, злегка пікантний смак з гірчинкою. В кулінарії використовується як у свіжому, так і термічно обробленому вигляді — в салатах, гарнірах, супах. Під час приготування може змінювати колір на синюватий, тому рекомендується додавати трохи оцту.
Містить клітковину, йод, залізо, білки, ферменти, фітонциди, вітаміни A, B, C, PP, H. Сприяє зміцненню імунітету, покращенню стану шкіри, волосся, нігтів, нормалізації тиску й рівня цукру, обміну речовин, зміцнює нервову систему та судини, уповільнює старіння.
Не рекомендована у великих кількостях людям із захворюваннями щитовидної залози.
Обирайте качани з пружним, свіжим листям без пошкоджень і слідів гнилі. Для зберігання капусту кладуть у поліетиленовий пакет, не зав'язуючи його, і тримають у холодильнику.
Розпочати партнерство та отримати доступ до власного кабінету з оптовими цінами на продукти