Карамболя
Карамбола — екзотичний фрукт родом із Філіппін, вирощується в країнах із тропічним кліматом. Має форму п’ятикутної зірки, жовто-зелену шкірку і соковиту м’якоть, схожу на диню.
Смак варіюється: незрілі — кислуваті, стиглі — нагадують мікс яблука, винограду, апельсина та аґрусу. Їдять свіжою, додають до салатів, м’ясних та рибних страв, готують повидло, желе, варення, мармелад, використовують як декоративну закуску до коктейлів.
Корисна для імунітету, травлення, нервової системи, щитоподібної залози, судин, сну та як засіб після вживання алкоголю. Виводить токсини, знижує холестерин, підвищує гемоглобін.
Протипоказана при хворобах ШКТ і непереносимості.
Зберігається до 7 днів у холодильнику, до 3 — при кімнатній температурі. Стиглий плід має м’ясисті ребра і жовтий відтінок шкірки.
Розпочати партнерство та отримати доступ до власного кабінету з оптовими цінами на продукти