Кокос
Кокос — це плід кокосової пальми, родом із Малайзії, вирощується в Індонезії, Індії, Бразилії, на Філіппінах. Має волокнисту шкаралупу, три характерні заглиблення, білу м’якоть і прозорий сік усередині.
Смак: сік свіжого кокоса — солодкуватий, освіжаючий, м’якоть — ніжна і злегка солодка.
Вживання: п’ють сік, м’якоть їдять сирою, готують кокосову стружку, молоко, додають у десерти, соуси та м’ясні страви.
Користь: зміцнює імунітет, нервову та серцево-судинну системи, покращує зір, травлення, мозкову діяльність, бореться з анемією, запаленнями, ожирінням, нормалізує обмін речовин і знижує ризик онкології. Містить вітаміни B, C, E, K, PP, мінерали (магній, залізо, йод, кальцій, фосфор), клітковину, білки та жирні кислоти.
Протипоказання: алергія або індивідуальна непереносимість.
Вибір: плід повинен бути важким, без тріщин, із наявністю рідини всередині. Заглиблення — чисті, без цвілі.
Зберігання: цілий кокос — до 2–3 місяців при +5°C, розрізаний — до 1 доби в холодильнику.
Розпочати партнерство та отримати доступ до власного кабінету з оптовими цінами на продукти