Зелень розмарин
Розмарин — вічнозелений напівчагарник з хвоєподібним листям та ніжно-блакитними квітами, що досягає 1,5–2 м у висоту. Має насичений аромат, схожий на суміш камфори, лимона, евкаліпта й сосни. Смак гіркуватий, з пряними нотками.
Використовується у свіжому або сушеному вигляді для приготування м’яса, птиці, риби, гарнірів, випічки, а також у напоях. Містить вітаміни B6, C, PP, фолієву кислоту, ефірні олії, залізо.
Сприяє зміцненню імунітету, судин, кісток, поліпшує мозкову діяльність, тонізує, полегшує симптоми застуди. Не рекомендований вагітним і людям із гіпертонією.
Свіжий розмарин має пружні листки з блакитним відтінком, що міцно тримаються на гілочках. Зберігати варто у воді в холодильнику, щоденно змінюючи воду — так спеція зберігає аромат до 2 тижнів.
Розпочати партнерство та отримати доступ до власного кабінету з оптовими цінами на продукти